Zdajemy sobie sprawę z tego, jak ważna jest właściwie zbilansowana dieta w okresie rozwoju dziecka, biorąc pod uwagę jego wysiłek intelektualny i fizyczny.
Kuchnia Szkoły CREATIO została zaprojektowana i wyposażona według wymagań Państwowej Inspekcji Sanitarnej i systemu HACCP. Na miejscu przygotowujemy posiłki najwyższej jakości, z zachowaniem wszelkich walorów smakowych i zdrowotnych, tak aby cieszyły podniebienia naszych podopiecznych.
Realizujemy jadłospisy oraz diety dla dzieci z uczuleniami i alergiami pokarmowymi. Ograniczamy do minimum używanie soli, tłuszczów oraz cukru, używamy tylko naturalnych przypraw. Do każdego posiłku podajemy samodzielnie przygotowane kompoty z najwyższej jakości owoców oraz wodę.
Jesteśmy świadomi, iż to co podajemy naszym podopiecznym ma ogromny wpływ nie tylko na ich kształtujące się nawyki żywieniowe, ale przede wszystkim na ich przyszłe zdrowie. Mając to na uwadze nasza placówka na II śniadanie - serwuje porcję owoców i warzyw.
Posiłki takie jak: pierogi, krokiety, kluski, pasztety, kompoty, koktajle itp. są przygotowane własnoręcznie przez panie kucharki.
Głównym składnikiem każdego dania jest garść miłości i szczypta troski o małe i duże brzuszki.
Smacznego!